Рита Ора панически се бои от смъртта
Рита Ора панически се бои от смъртта / снимка: Guliver/Getty Images

Британската певица от албански произход Рита Ора призна, че се страхува от смъртта.

24-годишната изпълнителка разкри, че редовно я сполетяват мисли за най-лошото. Тя изпада в паника и от няколко години посещава психоаналитик най-малко един път седмично, за да разсее мрачните мисли.

Оказва се, че Рита започнала да се бои от смъртта още като дете и постоянно се оплаквала на своята майка, че не иска да умира. За пръв път тя се изплашила истински, когато била на 7 години и си играела на криеница със свои приятелки, които дълго време не можели да я открият. „Тогава си помислих, че са ме откраднали привидения”, призна Рита Ора.

Психолози твърдят, че танатофобията - неконтролируем страх от внезапна смърт - е много разпространен вид фобия. Много често причината за нейната поява е загубата на близък човек.

Рита Ора е родена в столицата на Косово Прищина, откъдето нейното семейство бяга заради етническото прочистване, организирано от сърбите и диктатора Слободан Милошевич в края на 90-те години на 20 в.

Тя е отраснала в Лондон и от дете обича да пее. Първият си сериозен успех постига на 14 години, когато сключва професионален договор. Продуцентите забелязали Рита в градски парк, където пеела на детски празник.

Източник: БГНЕС