2 000 вагона с продукция от Лудогорието отпътува с влак за година
2 000 вагона с продукция от Лудогорието отпътува с влак за година / netinfo

За миналата година 2000 вагона с готова продукция на фирми от Разградско е транспортирана към купувачите си със съдействието на „БДЖ-Товарни превози“, други 2500 вагона пък са разтоварени в региона. Това съобщи директор „Експлоатация“ в дружеството Ангел Стоянов. Имаме обаче още свободни мощности и затова се обръщаме към предприятията в региона да използват нашите услуги – допълни той на среща с областния управител Галина Георгиева.

Стоянов припомни, че железопътният транспорт е по-екологичен от автотранспорта, спестяват се и опашките по границите на камионите с товари. Призова най-вече зърнопроизводителите да се възползват от този вид транспорт и при продажбата на продукцията си, и при купуването на торове, предлага се и възможност за превозване на по-малки пратки.

Гарите, на които в региона се извършва товаро-разтоварна дейност, са: Сеново, Ветово, Исперих, Самуил и Разград – допълниха Емилиян Миланов и Орлин Рангелов от поделението на „БДЖ-Пътни превози“ в  Горна Оряховица.

От началото на годината от Разградско са отпътували с влак 40 000 тона продукция – съобщиха още представителите на „БДЖ-Товарни превози“. Основно те работят с няколко големи фирми:  „Каолин“-Сеново, „КАИ груп“-Исперих, „Амилум“, доставят и газ.

Областният управител Галина Георгиева се ангажира да съдейства при контактите на представителите на „БДЖ-Товарни превози“ с потенциални техни партньори.