Русе в оспорвана битка за приза Най-четящ град на България
Русе в оспорвана битка за приза Най-четящ град на България / netinfo

Наближава финалът на тазгодишната кампания „Забавното лятно четене”. Предварителните резултати сочат, че призът за най-четящ град си оспорват Русе, Самоков, Видин, Перник и Габрово. Победителят се определя от броя на регистрираните в кампанията деца и от броя на прочетените от тях книги. Всеки един от петте града има шанс да получи отличието „Най-четящ град”, чийто единствен двукратен носител до момента е Русе.

Допълнителна информация:

Какво е нужно, за да върнем отново приза при нас?

Мили деца, регистрирайте се в сайта Az-deteto.bg и попълвайте прочетените от Вас книги във Вашия читателски дневник! Помощ при регистрирането и попълването на електронния дневник можете да получите в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, както и в откритата ни читалня на площад „Княз Александър Батенберг”. Регистрациите продължават и през първата седмица на месец септември, а най-активните всяка година получават награди.

Уважаеми родители, насърчавайте Вашите деца да участват в надпреварата и подкрепете техните усилия за издигане престижа на целия град! Съдействие при регистрирането и допълнителна информация можете да получите от всички служители в Русенската библиотека.

Тазгодишните победители ще станат ясни на 13 септември (неделя). Точно преди старта на учебната година организаторите ще отличат най-активните малки читатели в категориите „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна).

 

Русе заслужава нашата подкрепа – да върнем престижната награда в нашия град, призовават от Библиотеката!