Информационна среща в ОИЦ на тема образование
Информационна среща в ОИЦ на тема образование / netinfo

Областният информационен център-Русе и отдел „Образование“ на Община Русе организират утре информационна среща от 9,30 часа в зала „Култура“, ул. „Цариброд“ 3. На нея ще бъде представен пред директори на детски градини и училища с подготвителни групи проектът за насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“. Разчитаме на Вашето участие, за да популяризирате възможностите за кандидатстване по тази процедура.

До вчера УО на ОП „НОИР“ приемаше становища и предложения по проекта на насоките, така че в най-скоро време се очаква да бъдат публикувани окончателните насоки за кандидатстване и да бъде открита процедурата.

Процедурата „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” има за цел да създаде условия за интегриране в образователната система на деца от маргинализираните групи, вкл. роми и деца от семейства, търсещи или получили международна закрила.

Допустими кандидати по процедурата са: общините и районите на общини, детските градини и училищата с групи за предучилищна подготовка, юридически лица с нестопанска цел  с общественополезна дейност.