Нови 230 работни места за българи в Германия и Австрия
Нови 230 работни места за българи в Германия и Австрия / Dariknews.bg, архив

Над 130 работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в Австрия и Германия ще бъдат обявени на организираните от Агенцията по заетостта (АЗ) „Европейски дни на труда" през септември. За осма поредна година Агенция по заетостта, като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)", предлага тази възможност за работа през зимния туристически сезон.

Обявените свободни работни места в Австрия са за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. Освен атрактивно заплащане, работодателите предлагат безплатно настаняване и храна в периода на заетост.

Германия също търси квалифициран персонал в сферата на туризма - готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене като възможностите не се изчерпват с публикуваните оферти.

Традиционното международно събитие ще се проведе на следните дати:

За работа в туристическия сектор на Германия:
- 29 септември - гр. Варна
- 01 октомври - гр. Пловдив
- 02 октомври - гр. София

За работа в туристическия сектор на Австрия:
- 06 и 07 октомври - гр. Бургас

На тазгодишните „Европейски дни на труда" търсещите работа ще имат възможността лично да се срещнат с представители от Австрия и Германия, които предлагат атрактивни оферти за работа и ще проведат интервюта с тях.

Препоръчително е кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на националния EURES сайт http://eures.bg в рубриките „Работни места" и „Новини".

От всички кандидати се изисква да владеят немски език. Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация.

Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на интервю в избрания от тях град в България. Интервюто протича на немски език.

Европейските дни на труда се организират ежегодно в края на летния туристически сезон и акцентират върху заетост в областта на хотелиерството и ресторантьорството през предстоящия зимен сезон.