Ключът към приятелството между жените
Ключът към приятелството между жените / ThinkStock/Getty Images

Лоялността, чувството за хумор и честността са ключови характеристики на женското приятелство, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на сайта МекаБинго.

Допитването разкрива, че над половината от представителките на нежния пол очакват от най-близките си приятелки винаги да са на разположение в случай на нужда, да умеят да пазят тайни, да бъдат добри слушателки и да проявяват загриженост към тях.

Една трета от участничките в допитването ценят приятелки, които са душата на компанията и не странят от купони.

Не споделяйте тези четири неща с приятелките си

Проучването показва още, че когато става въпрос за приятелство, противоположностите не се привличат. Само седем процента от анкетираните са се сдружавали с хора с различни интереси. За сравнение - 37 процента смятат, че споделените интереси и хобита са ключови за приятелската връзка.

Доверието също е важен компонент за приятелството и се изгражда с течение на времето. Младите жени най-малко се доверяват на най-добрите си приятелки, когато става въпрос за мъже. Около 30 процента от представителките на нежния пол на възраст между 18 и 24 години признават, че търсят най-близка приятелка, която не харесва партньора им. С течение на годините тези страхове изчезват.

Допитването разкрива също, че макар да класифицират като свои приятели и близки познати до 20 души, половината от жените се виждат редовно едва с петима. Само между един и трима заслужават квалификацията "най-добър приятел". Тъжното е, че над 10 процента споделят, че в живота им няма такъв човек.

Изненадващото в анкетата е, че най-добрите приятелки заемат едва трето място след майките и партньорите сред хората, към които жените се обръщат, когато се случи нещо лошо, но са предпочитан избор пред сестрите.

Източник: БТА