Изключеният от групата на ГЕРБ Борислав Илиев напуска партията
Изключеният от групата на ГЕРБ Борислав Илиев напуска партията / dariknews.archive

"Политическа партия ГЕРБ ми даде много и аз отвърнах със същото - 9 години от най-активната част от живота си. За мен гласът на младите, винаги е бил и ще бъде гласът на промяната срещу статуквото, гласът на новото срещу старото, гласът който движи едно общество напред".

Това са част от думите в изявлението, което бившият вече съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент Борислав Илиев, сподели на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен в отговор на изключването му от групата на съветниците от ГЕРБ миналата седмица.
Пред медиите той заяви, че още днес ще подаде молба за напускане на ПП ГЕРБ.

Общинският съветник обясни, че в четиригодишната му работа в местния парламент му се е налагало да избира между собствената си съвест и лоялността към групата съветници. "При определени въпроси заповеднически се налагаше, как трябва да се гласува. Всеки изблик или изразяване на различно мнение бе порицаван! Нямаше дискусия, нямаше обоснована теза. Когато аз или някой колега зададеше въпроса „Защо?", разговорът преминаваше в лични нападки, квалификации и всичко друго, но не и обоснован отговор или смислен и градивен диалог. От нас не се искаше мисъл и размишления, а да се натиска правилният бутон"

Борислав Илиев каза още:"За съжаление много от приятелите и съмишлениците ми изгубили своя пламък, присъстват вече само тялом в местната организация. Настъпиха времена в които в общинската структура взеха превес политически фигури, една клика от хора достойна единствено за фейлетон на Алеко Константинов. Визионерско мислене, чест, достойнство и морал бяха заменени от тесногръдие, посредственост, дребнавост и всяване на страх.
Поради тези причини ще изпреваря безвъзвратно настъпващите събитията и ще подам молбата си за прекратяване на членството ми в ПП ГЕРБ още днес", пише в изявлението си до медиите независимият вече съветник.

По отношение на бъдещата му политическа кариера, Борислав Илиев каза, че когато човек се занимава от началото на младежките си години с обществена дейност, това нещо е в сърцето му и го чувства като призвание.

"Към този момент аз не съм предприел и не съм решил нищо за продължаване на моята политическа кариера, ако ме питате дали ще има друга партия, но аз определено ще продължа да се занимавам с обществена дейност, защото просто така го чувствам", каза още Борислав Илиев.