Ивайло Калфин представи Ивайло Първанов като кандидат за кмет на Търговище
Ивайло Калфин представи Ивайло Първанов като кандидат за кмет на Търговище / Борислав Курдов

Ивайло Първанов ще бъде кандидатът за кмет на община Търговище, издигнат от политическа партия АБВ. Той бе представен от зам.-председателя на партията Ивайло Калфин и регионалният координатор Йорданка Георгиева. „Даваме възможност на жителите на Търговище да направят мотивиран избор - и от професионална, и от обществена, и от политическа гледана точка. Време е словосъчетанието местен патриотизъм да се изпълни със съдържание, а не да се замерваме с кухи политически фрази" - каза Георгиева. Тя припомни и факта, че на Общинска конференция на АБВ в Попово преди време бе решено партията да подкрепи независимият Людмил Веселинов, който ще се кандидатира пети мандат кмет на Попово..
Ивайло Калфин от своя страна каза, че АБВ дава свеж въздух и нови идеи в политиката на местно и национално равнище, работейки с млади способни хора, с добър авторитет сред обществото, които имат опит и са се доказали като професионалисти. Това се забелязва и от парламентарната ни група, каза Калфин, тук има много популярни фигури, които не сте свързвали с политиката. Участвайки в управлението, което сами виждате, че е сложно и компромисно, но основната ни цел е нещата в България да се случват в интерес на обществото.
„За нас е важна всяка община и затова толкова внимателно определяме кандидатите", каза още Ивайло Калфин. Той съобщи, че на заседание на националния съвет проведено през почивните дни, делегатите са определили 103-ма кандидати за кметове на общини, като 70% от тях са издигнати от ПП АБВ, а останалите са в масовия случай независими кандидати, но има и участия в коалиции. Всички тези имена които утвърдихме са хора, които са достойни, доказали се и действително заслужават вниманието и доверието на своите съграждани.
Относно гласуваното доверие към кандидата за кмет Людмил Веселинов, зам.-председателят на АБВ каза, че за ръководството на партията той е пример за успешен общински кмет, който има амбиции и планове за по-нататъшното развитие на Попово.
И в двете общини АБВ ще се яви на местните избори със собствени листи за общински съветници. В Попово водач на листата ще бъде Дончо Дончов. Сред кандидатите за общински съветници в Търговище ще бъдат регионалният представител на един от големите телекомуникационни оператори Ивайло Маринов, акушер-гинекологът д-р Емил Абаджиев и ветеринарният лекар Пламен Грозданов. Предвид техните качества, а и тези на останалите - все познати на гражданите хора, очаквам добри резултати - каза Калфин.
„Този ход е много дълго обмислян от моя страна и ход, който не е подложен на ни най-малката емоция", обясни решението си да се кандидатира за кмет от АБВ Ивайло Първанов. През последните 8 години той бе общински съветник от квотата на левицата. Преди няколко месеца той се отцепи от БСП, но остана като независим съветник в Общинския съвет в Търговище. „Предстои ни една тежка есен откъм политически страсти, свързани с провеждането на местните избори през октомври. Надявам се и вярвам, че в следващия общински съвет в Търговище присъствието на ПП АБВ ще бъде осезаемо. Кампанията, която ще водя като кандидат за кмет и кампанията на кандидатите за общински съветници ще бъде изцяло положителна, толерантна и ще бъде насочена към жителите на община Търговище с желание да се доближим до техните проблеми и радости, като се опитаме да помогнем където можем", каза Първанов.
Ивайло Първанов е роден през 1972 г. Завършил е ВУЗК в Пловдив. По професия е агроном. Занимава се с частен бизнес от 1991 г. в сферата на производството на земеделски продукти и тяхната преработка. Семеен е, има едно дете.