Ботев срещу Локомотив  в поредната битка за Пловдив
Ботев срещу Локомотив в поредната битка за Пловдив / netinfo

Отборите на Ботев и Локомотив  излизат днес в 18:30 часа в традиционната си битка за чест и градско надмощие. Двубоят е на базата на „жълто-черните” в Коматево и е първи от третия  кръга на новото футболно първенство. За втори път в историята на дербито двата отбора ще изиграят четири мача помежду си в рамките на един сезон. И в двата тима са изключително амбицирани за успех с оглед  незавидната позиция ,на която се намират.

Новият наставник на Ботев Пд Ермин Шиляк обяви в навечерието на срещата:  „Знам, че  Ботев срещу Локомотив е Велик мач. Като футболист си изградих манталитет на победител. Надявам се да успея да го предам и на моите играчи. Изгледах видеозаписи от последните срещи на Ботев и смея да твърдя, че тимът разполага с качествени футболисти . ”

От другата страна, старши треньорът на Локомотив  Христо  Колев коментира: „Готови сме за дербито с Ботев, за нас е чест да играем в него. Това е един специален мач за всички привърженици на футбола в Пловдив. Надявам се моите футболисти дадат максимума от възможностите си, за да успеем да зарадваме локомотивската общественост. Всичките ни играчи много добре осъзнават важността на мача. Няма никакво значение моментната форма на двата отбора или дали съперникът ни има нов треньор. В тези мачове е важно кой по-бързо ще се нагласи към ситуацията на терена и как ще бъде мотивиран"

Не са много кадровите проблеми в двата тима. Двубоя  за Ботев пропускат капитанът  Йордан Христов, който изтърпява наказание заради получения червен картон в предишния мач на  „канарчетата” и лекуващият контузия Наско Милев.  Контузен в лагера на Локомотив  е Ванчо Траянов.

Битката за Пловдив между отборите на Локомотив и Ботев остана единственото голямо дерби в родното ни футболно  първенство. С леко предимство  в спора за градско надмощие, стартирал на 1 април 1951 г. са „канарчетата”. Ботев има 36 шампионатни победи срещу 35 за Локомотив.

През годините пловдивските фенове са доказали безрезервната си подкрепа към отборите си. Привържениците на "канарчетата" и "смърфовете" винаги са предлагали хореография, която впечатлява дори и неутралния зрител.

Рефер на мача ще бъде пловдивчанинът Георги Кабаков, който ръководи предишната среща в Коматево между двата тима , както и прекратения двубой на Лаута,  игран през пролетта на 2014 година.

 

Ботев срещу Локомотив - зрелището е гарантирано!