Въвеждат временна организаци  на градските автобуси в кв. Каргона
Въвеждат временна организаци на градските автобуси в кв. Каргона / Дарик Сливен, Архив

Временна промяна в движението на четири автобусни линии в кв. „Каргон“ и кв. „Възраждане“ в Ямбол се въведе от 31 юли. Промяната касае автобусни линии № 2, № 13, № 18к и № 20 и е във връзка с извършваните строителни и монтажни работи по проекта за водния цикъл на града.

Временната организация на движение се налага поради необходимост от затваряне на ул. „Г. Шейтанов“, ул. „Д-р Кръстев“ от кръстовището с ул. „Асенова Крепост“ до ул. „Индже войвода“ и ул. „Битоля“ в участъка между улици „Д-р Кръстев“ и „Лом“.

Автобусите по линии № 2, № 13 и № 20 от ул. „Атанас Кратунов“ вместо по ул. „П. К. Яворов“ продължават направо по ул. „Ж. Андреев“ и след спирката на пл. „Стр. Кринчев“ продължават отново по ул. „Ж. Андреев“ до „Индже войвода“ и от там по маршрута си.

Автобус № 2 не влиза в ж. к. „Възраждане“ и ж. к. „Васил Левски“.

Временните спирки са на кръстовището на ул. „Г. Шейтанов“ и ул. „Ж. Андреев“, на спирка „Пробуда“, както и в началото на ул. „Ж. Андреев“ след ЦДГ „Радост“.

Автобусите по линия № 18к в посока от Гробищен парк, от кръстовището на „Обходен път Юг“ и ул. „Индже войвода“ продължават по „Обходен път Юг“, надясно по ул. „Клокотница“, наляво по ул. „Оборище“ и вместо по ул. „Д-р Кръстев“ продължават по ул. „Ж. Андреев“ до „Индже войвода“ и от там по маршрута си.

Временните спирки са на кръстовището на „Обходен път Юг“ и ул. „Индже войвода“, на спирка „Пробуда“ и и в началото на ул. „Ж. Андреев“ след ЦДГ „Радост“.