Депутатите ще се ограмотяват с образователна игра
Депутатите ще се ограмотяват с образователна игра / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Народните представители получиха като подарък образователната игра "Букварино" от деца от столичното 144 СОУ "Народни будители". Акцията е на сдружение "Азбукари" и депутатите от ПГ на Патриотичния фронт. Тя бе представена пред журналистите от заместник-председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов и от председателя на неправителствената организация Цвета Кирилова.

Каракачанов посочи, че специално са избрали последния работен ден преди ваканцията на парламента да бъдат раздадени на народните представители една патриотична игра с личности от българската история, с която могат те и техните деца и внуци да се ограмотят.

Цвета Кирилова посочи, че Красимир Каракачанов и неговият екип са първите, които са обърнали специално внимание на този нов образователен и исторически проект - "Букварино". По думите й това е иновативна, образователна историческа игра, която съдържа информация за важни личности, които разказват едни от най-важните събития в българската история, съхранили ни и до днес като държава.

Тя посочи, че са решили да подарят благотворително на българските депутати тази игра с идеята да им напомнят сериозната отговорност към българщината и към българския национален дух, които трябва да са съществена и неизменна част в работата на всеки народен представител.

Източник: БТА