Кметът на Сливен направи първа копка на микропазар в квартал „Сини камъни”
Кметът на Сливен направи първа копка на микропазар в квартал „Сини камъни” / Община Сливен

Кметът на община Сливен Кольо Милев направи първа копка на микропазар в квартал „Сини камъни”.

Пазарът ще бъде изграден на 550 кв.м, с лека конструкция и покрив. На него ще бъдат разположени 21 маси за продажба на плодове и зеленчуци и 7 обособени зеленчукови павилиона. Стойността на обекта е около 250 000 лв, съобщи кметът Милев. На него ще се изгради детски кът със съоръжения за забавление, пейки, паркинг, санитарен възел и място за охрана и контрольори.

Той посочи, че мястото не е било отредено за тази цел, но след като е провела всички законови процедури, общината ще построи съоръжението за улеснение на производителите, търговците и жителите на един от най-големите квартали в града. Пазарът ще бъде завършен за два месеца, увериха строителите на обекта от фирма „Рая 52”.

На Кооперативния пазар в центъра на града и пазарите в „Надежда” и „Дружба” са разположени 245 маси, които са запълнени от търговци и производители, както и 190 други търговски павилиона, които обслужват жителите и гостите на Сливен, съобщи директорът на „Общински пазари“ Иван Султанов.

Общината ще насочи вниманието си към благоустрояването на двата източни квартала на Сливен „Сини камъни” и „Дружба”. Предстои ремонт на алеята до  блок 21 в „Сини камъни”, на улицата покрай Дюлева река, около 12-то училище, както и ремонт на мостче към вилната зона. В „Дружба” в момента се прави спортна и детска площадка, почистват се алеите и междублоковите пространства.

Това лято предстои ремонт и на микропазара в кв. „Даме Груев”.