Съветниците на Добрич се събират на редовно заседание
Съветниците на Добрич се събират на редовно заседание / Дарик Добрич, архив

Общинският съвет на Добрич провежда редовно заседание. Ще бъдат направени шестмесечни отчети за дейността на Съвета и неговите комисии, както и за изпълнението на взетите решения.

Ще бъдат разгледани промени в Наредбата за обществения ред, с които се налагат повече ограничения за вдигането на шум в града, както и изменение и допълнение на Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Кметът ще направи предложение за предоставяне на концесия на част от Гробищния парк за строителство на крематориум. Ще се гласува и отдаването под наем на златарската работилница в „Стария Добрич".

Ще се определят пасищата, мерите и ливадите за общо и индивидуално ползване за т.г. В дневния ред има точка за поредната актуализация на капиталовата програма на общината; за одобрение на избора на шеф на ДКЦ-2; и в края на сесията - за маломерните паралелки в 10 училища.