От БСП първи обявиха листа с много нови лица, подкрепиха Бояджиев за четвърти мандат
От БСП първи обявиха листа с много нови лица, подкрепиха Бояджиев за четвърти мандат / netinfo

Много млади и непознати или по-малко познати лица в листата на БСП за местните избори наесен. Списък от 26 имена бе утвърден тази вечер на заседание на Общинския съвет на социалистите в Разград. До 33 листата ще бъде попълнена от кандидатите за кметове на населени места – уточниха от БСП. Червените са първата политическа сила, която обявява своята листа.

Очаквано общинската структура взе решение да подкрепи кмета Денчо Бояджиев за негов четвърти мандат. Общо 12 са били номинациите в събранията по партийни организации. Организацията на БСП в общината счита, че Бояджиев е успешен кмет, който отново може да се пребори за доверието на гражданите. Утвърдени са и част от кандидатите за кметове на населени места, като този процес ще продължи и през следващите седмици.

На конференцията са утвърдени и част от кандидатите за кметове на населени места, като този процес ще продължи и през следващите седмици. За нов мандат в Благоево ще бъде издигнат  Момчил Мизурски, а в Балкански и Просторно кандидати за кметове ще бъдат досегашните кметски наместници съответно Тошко Илиев и Румяна Балтова. В Дряновец кандидат на БСП ще бъде Пенка Русева, в Осенец – Димитър Димитров, в Ушинци – Валентин Дончев и в Дянково – младият социалист Али Рушен Али.

В листата за общински съветници има само един кандидат с опит в няколко местни парламента – адвокат Стоян Димитров, както и петима с по един мандат. Останалите са нови хора, представители на бизнеса, науката, икономиката, правото, спорта, социалните дейности и т.н. Прави впечатление отсъствието на имена, които в последните години са част от ръководството на БСП: Добринка Монева, Милена Цанева, Венелин Узунов, Кина Дякова и други.

Ето всички имена в листа на БСП:

1. Елка Неделчева – директор на училище

2. Стоян Димитров - адвокат

3. доц. д-р Ст. Дамянова – директор на филиала на РУ

4. Добрин Добрев – юрист

5. Янка Георгиева – директор на Домашен социален патронаж

6. Цецко Маринов – икономист, бизнесмен

7. Петя Петкова - агроном

8. Евгений Ганев – докторант в БАН

9. д-р Н.Колев

10. Диана Мирчева – собствен бизнес

11. Димитър Петров - журналист

12. Доротея Георгиева - юрист

13. Христомир Димитров - инженер, икономист

14. Иванка Петкова - председател на Съюза на пенсионерите

15. Петко Стоянов - финансист

16. Кънчо Радев - синдикален деятел

17. Таня Петрова

18. Чавдар Димитров

19. Любомир Райчев

20. Симона Пиронкова

21. Росен Маринов – футболен треньор

22. Павлина Русева

23. Цонка Донева - педагог

24. Силвия Стоянова

25. Мишо Михайлов

26. Фатме Орцева