„Джипси кингс” със световно турне
„Джипси кингс” със световно турне / снимка: Guliver/Getty Images

Близо 30 години след като налагат неповторимия си фламенко румба стил прочутите музиканти от групата „Джипси кингс” все още карат тълпи от хора в целия свят да танцуват на хитовете им.

Групата, чиято музика смесва фламенко с поп и латино ритми, сега е на световно турне, което ги отвежда в Австралия, САЩ и Великобритания, съобщи Ройтерс.

В интервю за агенцията Николос Рейес, един от братята Рейес, които заедно с братята Бойлардо основават групата, признава, че членовете на „Джипси кингс” понякога се питат защо още продължават с изявите. Подтиква ги любовта на публиката.

„Дори да не разбираш езика или музиката, тя е танцувална, универсална”, казва Рейес. Членовете на „Джипси кингс” говорят на френски, но езикът, на който пеят, е гитане - смес от испански, френски и чешки.

Фамилиите Рейес и Бойлардо напускат Испания по време на Гражданската война и се преселват във Франция. Техните наследници създават „Джипси кингс”. Успехът им идва през 1987 г., когато издават първия си албум „Джипси кингс”, който за кратко става мултиплатинен. Тавата съдържа актуални и до днес хитове.

Досега „Джипси кингс” са продали над 25 млн. албума. Носители са на много награди, сред които „Грами” и „Латино Грами”.

Източник: БТА