Обвиняемият за банковия обир в Айтос се отрече от показанията си
Обвиняемият за банковия обир в Айтос се отрече от показанията си / netinfo

При супер мерки за сигурност и с четирима души охрана, Христо Колев се изправи пред Бургаски апелативен съд за разглеждане на жалбата срещу взетата спрямо него мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането му за домашен арест беше отхвърлено.
Варналията е с чисто съдебно досие. Той е в ареста от седмица, с обвинение за въоръжения грабеж на "Уникредит Булбанк" в Айтос на 19 май.
Според защитата на обвиняемия, реални доказателства, че Колев е извършител на престъплението липсват. По думите на адвоката му, той е бил с баща си в село Константиново, област Варна, по време на обира. Много свидетели щели да потвърдят.
До момента Колев е давал показания три пъти. При първите два е признал вината си, а после се е отрекъл от тях. Обвиняемият обясни в съда, че бил под въздействието на амфетамини, а психолозите в полицията са го притиснали и подвели. "Не съм обрал банковия клон", заяви Христо Колев пред съдия Кошничаров.
Днес по време на делото излезе и името на предполагаемия съучастник в обира - Диян Тодоров.
Пред криминалисти задържаният Христо Колев, преди да се отрече от самопризнанията си, обяснил, че с въпросното лице са действали импулсивно, без предварителна подготовка.
От прокуратурата не потвърдиха името и дали той е издирван.
Според събраните до този момент данни именно Христо Колев е човекът, който е натиснал спусъка на автоматичното оръжие при нахлуването в банковия клон. Прокурор Григорова сподели пред медиите, че според прокуратурата има обосновано предположение, че именно Колев е извършител на банковия обир.