Вчера една от най-приятните човешки емоции отбеляза своя празник - Световният ден на целувката. Един малко познат факт е, че една десета от хората по света не се целуват.

Очарованието на целувката е непознато в някои части на Судан. Дори се смята, че този тип човешки контакт е опасен, съобщава Нова телевизия. В този край на света вярват, че устата е прозорец към душата и с една целувка някой би могъл да им я открадне.

Според науката обаче животът с целувка е по-здравословен, по-спокоен и по-дълъг. Рекордът за най-дългата целувка е поставен преди две години и засега се държи от тайландска двойка, които прекарват уста в уста 58 часа, 35 минути и 58 секунди. През целия си живот всеки от нас се целува в продължение на 333 часа.

Китайски влюбени двойки вероятно се целуват далеч повече. Упражняват страстите дори под вода. В уникално състезание при температура 24 градуса се надпреварват кой ще издържи най-дълго. Колкото и да им е приятно, двойката победители надигат глави над водата след страстна подводна целувка, продължила минута и 20 секунди.

Източник: Novanews.bg