Клипът с полицаите, били младежи, е правен преди Коледа
Клипът с полицаите, били младежи, е правен преди Коледа / снимка: БГНЕС, архив

Столичната дирекция на вътрешните работи образува дисциплинарна проверка по случай на полицейско насилие, заснет в столицата.

За инцидента се разбра от любителски видеоклип, излъчен снощи в предаването „Господари на ефира". На него се вижда как петима полицаи спират момче и момиче за документна проверка. След кратка размяна на реплики с двамата младежи полицаите ги нападат. Момичето е повалено на земята и многократно блъскано, ритано и обиждано. От видеоклипа се вижда още как девойката е закопчана с белезници и натикана в патрулния автомобил.

Случаят е от 19 декември миналата година, а полицаите, които нанасят побой над младежите, са служители в столичното Първо районно полицейско управление.

Брутален случай на полицейско насилие над младежи (ВИДЕО)

В официално съобщение на МВР по случая се казва, че патрулът е бил изпратен на мястото по сигнал за нарушаване на нощната тишина. До ареста се стигнало след като момичето отказало да даде документи за проверка. След като тя и приятелят й са задържани, те са били подложени и на алкохолни проби, въпреки че няма информация някой от да е шофирал. Случаят приключил с бързо производство за хулиганство.

В каква точно хулиганска проява са участвали младежите, не става ясно. От МВР съобщиха още, че предстои дисциплинарната проверка да установи дали в случая става въпрос за полицейско насилие.