Арестуваха двама с хероин и канабис
Арестуваха двама с хероин и канабис / Dariknews, Архив

Продължават операциите на полицията в Сливен по установяването и задържането на лица, занимаващите се с производство, разпространение и притежание на високоопасни наркотични вещества на територията на областта.

Акциите се провеждат под ръководството и контрола на Окръжна и Районна прокуратура.

От 3 до 5 юли  са проведени спецакции по линия “Наркотици” на  територията на градовете Сливен и Нова Загора. Около 100 гр. хероин, разпределен в три полиетиленови плика, е иззет при извършени процесуално-следствени действия в дома на 34-годишен мъж от Нова Загора.  Срещу него е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена Районна прокуратура-Нова Загора.

В хода на операцията на 5 юли в  Сливен е задържан 27-годишен мъж. В него е намерена и иззета суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на канабис. Срещу него е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Работата по случаите продължава.

Районите на училищата остават под наблюдение и през  ваканционния период. Полицейско присъствие и наблюдение по линия “Наркотици”  има в районите на заведения, игрални зали, спортни площадки.