Деца от социално слаби семейства изнесоха концерти в Германия
Деца от социално слаби семейства изнесоха концерти в Германия / Община Сливен

Сливенските деца от проекта на големия български музикант Георги Калайджиев ”Музиката вместо улицата” посетиха Германия. Това беше второ посещение за възпитаниците на Георги Калайджиев.

В рамките на десетдневното си посещение малките музиканти изнесоха концерти пред  публика в градовете Аннерод, Лих, Гийсен, Щадталлендорф, Вецлар и побратимения на Сливен град Гера. Навсякъде децата бяха посрещнати с голям интерес и внимание и аплодирани за изключителната музикалност, която показаха.

Проектът е изцяло финансиран от Георги Калайджиев и основната му цел е инвестиране в  музикално образование на деца от социално слаби семейства, като алтернатива на улицата.

За да бъдат насърчени в сериозно отношение към заниманията с различни музикални инструменти работят всеотдайно и упорито Георги Калайджиев, Мария Хаушилд, Рада Кусева и видни хора на изкуството от Германия.

 

„Музиката вместо улицата” е следствие на будната обществена ангажираност на Георги Калайджиев към Сливен и неговата  реалност, начин да мотивира децата да живеят и учат като пълноценни граждани на Европа.