Бабата на Обама: Не е важно какъв е Барак, ще хапва каквото му сготвя
Бабата на Обама: Не е важно какъв е Барак, ще хапва каквото му сготвя / Guliver/Getty Images

Кенийската баба на американския президент Барак Обама предложи да готви за своя внук по време на официалното му посещение в Кения в края на юли, предаде Франс прес.

Сара Обама, която живее в селцето Когело в западната част на Кения, заяви в столицата на страната Найроби, че предложила да готви всякакви традиционни ястия с риба, пилешко и царевица. Не е важно дали Барак е сенатор или президент - ще похапва от онова, което съм сготвила за него, каза тя.

Сара е третата съпруга на дядото по бащина линия на американския президент - Хюсеин Обама. Барак Обама, чийто баща е кениец, а майка му - американка, няма кръвна връзка със Сара, но винаги я е смятал за своя баба.

Сара настояла нейният внук да посети Когело по време на официалната си визита, за да се поклони на гроба на баща си. Бащата на Барак Обама е роден в Когело. Той заминава да следва в чужбина и в Хавай среща майката на американския президент.

Това ще е първото посещение на Барак Обама в Кения, откакто бе избран за президент през 2008 г. След Кения американският президент ще посети Етиопия.

Източник: БТА