Деветседмично коте подпали къщата на стопаните си
Деветседмично коте подпали къщата на стопаните си / Thinkstock/Getty Images

Симпатично малко коте буквално озари пристигането си в своя първи дом, като го подпали два дни след настаняването си в него, пише в. "Дейли експрес".

Деветседмичната черна писана Джеси се заиграла в стаята на едно от децата на новите си стопани, когато случайно бутнала запалена свещ. Пламъкът обхванал намиращите са наблизо килим и диван. Разгорелият се огън бързо се разпространил в къщата. Стопаните на палавата Джеси - 51-годишната Лин Роджърс, 48-годишният й съпруг Пийт, и децата им - Ели, Брандън, Оскар и Хал, били разбудени от пронизителното й мяукане за помощ. За да избягат от пламъците, всички те се втурнали навън по пижами. Пристигналите на мястото пожарникари бързо потушили огъня. Никой от семейството не пострадал. От Джеси обаче нямало и следа. Стопаните й тъкмо решили, че тя е загинала в пламъците, когато от обгорялата къща излязъл пожарникар с малката палавница в ръка.

Джеси попаднала в семейството на Лин Роджърс от Хийтън Мур, близо до Стокпорт, Великобритания, след като котето Мю на най-малкия й син, Хал, изчезнало. Майката видяла обява в местен вестник за черно котенце и заедно със сина си отишла да го види. Запленени от малката космата топка със сини очи, Лин и Хал не се поколебали да я вземат. Новата домашна питомка била наречена Джеси - на героя Джеси Пинкман от любимия сериал на Хал, "В обувките на Сатаната".

Всички принадлежности на малката Джеси били поставени в стаята на Хал. На следващия ден след настаняването й, по-големият брат, 19-годишният Брандън, се върнал късно от работа и взел котето в стаята си. Младежът заспал, оставяйки запалената по-рано свещ и немирната писанка в стаята. Членовете на семейството са единодушни, че Джеси е твърде сладка, за да са й ядосани, и са й простили за пожара.

Източник: БТА