Дете и мъж загинаха при жестока катастрофа на АМ Тракия
Дете и мъж загинаха при жестока катастрофа на АМ Тракия / dariknews.bg/ архив

Тежка катастрофа стана край Пловдив тази сутрин на АМ „Тракия“, съобщават от полицията. Сигналът за инцидента на 125-126 км от магистралата (надлез Карлово) е подаден към 6.50 часа на телефон 112. В този участък от пътя с двупосочно движение е въведена временна организация на движението, поради извършване на ремонтни работи, обособени са две пътни ленти, отделени чрез бализи.

По първоначални данни лак автомобил “Форд ” с австрийска регистрация е преминал през вертикалните знаци, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в “Рено” със старозагорска регистрация. От удара на място са загинали 59-годишният шофьор на "Рено"-то и момиченце на видима възраст 8-9 години, което е пътувало във "Форд"-а.

От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха за Дарик, че при тях са приети за лечение 5-ма пострадали -един българин и четиричленно семейство - мъж, жена и двете им деца, които са австрийски граждани от турски произход, пътували във "Форд"-а.

Всички те са настанени във Втора хирургия с травми на гръден кош и корем, но без опасност за живота.

Най-тежко пострадал е 45-годишният мъж от турски произход, баща на загиналото момиченце. Той е с 4 счупени ребра, счупена педрена кост и капачка. 17-годишният му син е с травма на лявата ръка, а другата му дъщеря и съпругата му- съответно на 14 и 45 години са в добро общо състояние. В добро здравословно състояние е и пострадалият 36-годишен българин.

От областната дирекция на МВР-Пловдив работят по изясняване на причините за тежкия пътен инцидент.