Китайски инвеститори посетиха отново Добрич с цел изграждане на фуражен завод в града
Китайски инвеститори посетиха отново Добрич с цел изграждане на фуражен завод в града / Областна администрация - Добрич

Представители на българо-китайската фирма „България Тианшинонг Фийд Ко” ООД се срещнаха с областния управител на Добрич, за да обсъдят проекта за изграждане на Фуражен завод в града, информираха от Областна администрация. Главният китайски инвеститор Фънг Гуоминг и управителят на съвместната българо-китайска фирма Надя Маринова са запознали д-р Маргарита Новоселска с предприетите дейности по изпълнение на инвестиционния процес и планираните предстоящи задачи, съобразно изискванията на българското законодателство. Разисквани са били въпроси като пререгистрацията на съвместната българо-китайска фирма, преглед на офертите за избор на изпълнители, срещи с проектанти и производители на силози, подготовката на терена и необходимите комуникации за реализация на съоръжението.

Областният управител д-р Новоселска е потвърдила подкрепата, която оказва българската държава за сериозните инвестиционни намерения и е информирала за създадения от Правителството към Министерството на земеделието и храните Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

От Областна администрация припомнят, че през месец април т.г., в Добрич бе първото посещение на делегация от българо-китайската фирма, която представи инвестиционните си намерения за изграждане на Фуражен завод в Добрич пред областния управител и кмета на града. В отговор е била заявена подкрепа и готовност за съдействие от страна на държавните институции и ведомства и местната власт.