ДПС с амбиции да спечели общински кмет на местните избори
ДПС с амбиции да спечели общински кмет на местните избори / DarikNews.bg, архив

В листите на ДПС няма да има спуснати парашутисти, заяви в интервю за Дарик народният представител на Движението Камен Костадинов. Депутатът и областният лидер на партията Гюнай Далоолу провеждат срещи с общинските ръководства в региона за готовността им за предстоящите местни избори. Структурите са в много добра кондиция и очакват вота наесен. Целта е да удвоим резултата, който имаме от миналите местни избори, коментира депутатът.

Преди четири години във Великотърновска област ДПС спечели 14 общински съветници и трима кмета на населени места. Амбицията ни наесен е да се поздравим и с един общински кмет, заяви Камен Костадинов. Според него ДПС има много добри шансове, като играе със самостоятелни кметски кандидатури в Златарица, Стражица и Полски Тръмбеш.

"ДПС няма практиката да сменя добре познатите по места лица и сега ще заложим на тях, тъй като те са били предпочетени от нашите избиратели. Убеден съм, че ще имаме много добро присъствие в местната власт след изборите през октомври, коментира депутатът. Надявам се хората да избират кандидатите по качествата им и техните платформи, а не да се получи етнически вот, добави Костадинов. В общините, където ДПС няма да има собствена кметска кандидатура, ще бъдат подкрепени кандидати на други партии, с изключение на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и Атака.

Тези партии основно се упражняват в анти-ДПС говорене и няма как да получат нашата подкрепа, категоричен бе народният представител. "Първо ще оценяваме качествата на всеки кандидат и това, което е направил за общината. Ще направим своя анализ и ще чуем оценката на местните структури на ДПС и чак тогава ще вземем решение зад кого ще застанем", обясни Камен Костадинов. Той изрази надежда в най-скоро време настоящите градоначалници да направят отчет на мандата си. Оценката на хората за едно успешното управление няма как да се разминава и с нашата оценка, посочи депутатът.

Кандидатите на ДПС ще произхождат от редиците на партията или ще бъдат представители на гражданското общество, които припознават нашите ценности и платформа, допълни Костадинов по повод тиражирани слухове, че в Елена ДПС ще издигне кандидатурата на бившия областен председател на ГЕРБ Христо Христов. “Чувам подобни неща, но това е въпрос, който нас не ни касае. Ние ще дадем своята оценка за кмета на Елена в подходящия момент и съобразно вижданията на хората, които представляват ДПС в Елена, ще вземем своето решение дали ще имаме свой кандидат или ще подкрепим друг кандидат. Г-н Христов има своята ясна политическа биография. Ако, първо, той е кандидат за кмет и ако има желание да стане част от ДПС и да изживее своята политическа еволюция и ако колегите от ДПС-Елена го припознаят, всичко е възможно. Всичко това е в доста условно наклонение и не ми се вярва да се случи”, коментира Костадинов.