Затвор грози Джони Деп и пилота му заради скандала с кучетата
Затвор грози Джони Деп и пилота му заради скандала с кучетата / Guliver/Getty Images

Представители на австралийските власти са потвърдили, че холивудският актьор Джони Деп е заплашен от затвор за срок до десет години или от максимална глоба в размер на 340 000 долара за незаконно внасяне в страната на двата му йоркширски териера, съобщи в. "Сидни морнинг хералд". Пилотът на актьора може да прекара зад решетките до две години за съучастничество.

Това бе заявено на изслушване в комисията по селскостопанските, религиозни и транспортни въпроси към сената на Австралия в Канбера. На него са присъствали сътрудници на Министерството на селското стопанство. Членовете на комисията са пожелали да установят кой е пуснал кучетата в Австралия - йоркширските териери Пистъл и Бу.

Министерството на селското стопанство на Австралия продължава да се занимава с разследването на случая. На изслушването в комисията е било заявено също, че Бу и Пистъл не са единствените животни, които напоследък пребивават незаконно в Австралия.

В края на месец април Джони Деп, който пътуваш с частния си самолет, взе Бу и Пистъл със себе си в Австралия. При пристигането си в страната обаче той не е обявил пред властите, че води със себе си домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед и карантина. След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на холивудския актьор - през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани.

Тъй като бяха заплашени от смърт, кучетата на Джони Деп, йоркширските териери Бу и Пистъл отлетяха със самолет от Австралия за САЩ, припомня Асошиейтед прес. Представител на австралийското министерство на селското стопанство ескортира двете кучета от обитавания от Деп дом, където те бяха под временна карантина, до летището.

Джони Деп е в Австралия за снимките на петата част на филма "Карибски пирати".

Източник: БТА