Зам.-кмет остана без работа заради дружба с отлюспен от ДПС
Зам.-кмет остана без работа заради дружба с отлюспен от ДПС / netinfo

Заместник-кмет на община Исперих е уволнен от длъжност заради приятелски отношения с отстранен от ДПС депутат.

Бейсим Руфад бе трети мандат заместник-кмет, ресорът му бе „Архитектура, управление на собствеността, териториално и селищно устройство”. Кметът Бейсим Басри не ми обясни причината, но смятам, че освобожданието ми по взаимно съгласие е заради приятелските ми отношения с независимият депутат Гюнай Хюсмен – каза Руфад.

Няма решение на общинската структура на ДПС, която е правила номинацията – обясни общинският лидер Адил Решидов. Той предположи, че вероятната причина за действието на кмета е информация, че Руфад има намерение да се кандидатира за независим кмет на Исперих, подкрепен от отстранения от ДПС депутат Гюнай Хюсмен. Засега няма да се назначава друг човек - каза Решидов. Самият кмет не бе открит за коментар.

Руфад призна, че има намерение да участва в местните избори наесен, но като кандидат на ДПС. Ако не бъда одобрен от партията, едва тогава ще се явя като независим – каза той.

Община Исперих се смята за бастион на ДПС, от началото на прехода се управлява от представители на тази партия, политическата сила има солидно мнозинство и в местния парламент, почти всички селски кметове са от същата партия.