Руснак улови падащо от четвъртия етаж дете
Руснак улови падащо от четвъртия етаж дете / Thinkstock/Getty Images

Жител на руския град Самара спаси живота на 12-годишно момиче, което улови след падане от четвъртия етаж.

"Съпругата ми забеляза, че от балкона отсреща виси момиче. Беше се хванала за перилата и се опитваше да се покачи обратно. Жена ми хукна към апартамента на момичето, за да й помогне. Аз застанах отдолу, за да се опитам да я хвана, ако падне", разказва спасителят Вячеслав Якушкин.

"Момичето започна да пада. Удари се в металния корниз между етажите и се преметна във въздуха като парцалена кукла. Успях да я подхвана за рамото и врата. После я изпуснах на тротоара. Тя скочи на крака и започна да плаче", добавя Якушкин, който получил сериозни травми, а след преживяното косата му побеляла.

В болницата констатирали, че пострадалата има счупен прешлен и натъртвания. Животът й е вън от опасност. Преди падането момичето си играело с приятелки у дома, докато майка му била отскочила до магазина. Започнало е разследване, чиято цел е да установи, "помогнал" ли е някой на детето да падне от балкона.

През юни 2014 година в Русия бе лансирана идеята за законопроект, забраняващ деца до 7-годишна възраст да бъдат оставяни сами у дома от родителите им. До изработването му обаче така и не се стигна, въпреки подкрепата на инициативата от пълномощника по правата на децата Павел Астахов.

Източник: БГНЕС