Хванаха военен, замесен в кражби на скъпи автомобили
Хванаха военен, замесен в кражби на скъпи автомобили / снимка: Dariknews.bg, архив

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с кражби на скъпи автомобили. Сред задържаните е и военнослужещ. Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура-Сливен, които са разкрили случая заедно с Регионална служба "Военна полиция"-Варна.

Кражбите са били извършвани на територията на цялата страна, като автомобилите са били разкомплектовани и продавани на части, а на други автомобили се пренабивали номера на двигател и рама с цел препродажба.

В хода на започнатото досъдебно производство са били извършени претърсвания на гаражи и частни домове във Варна, при които са намерени и иззети автомобили, части от тях, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението.

Повдигнати са обвинения, като спрямо двама от обвиняемите са взети постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража".

Престъпната група има изградена структура с разпределени функции между участниците - ръководител, който е рецидивист и изпълнители на конкретни задачи. Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствените действия за събиране на доказателства за дейността на групата, се посочва още в съобщението.