11-годишно американче има три дипломи за завършен колеж
11-годишно американче има три дипломи за завършен колеж / Thinkstock/Getty Images

Танишк Абрахам, генийче на 11 години от американския град Сакраменто, в Калифорния, получи три дипломи от колежа American River. По данни на FOX 40 Sacramento, в учебното заведение момчето само за една година е завършило математика, естествени науки и чужди езици.

Абрахам споделя, че е постигнал този успех, тъй като учението много го влече. В бъдеще детето планира да завърши Станфордския университет, да стане лекар, изследовател в областта на медицината и президент на САЩ. Първата му стъпка е да получи бакалавърска степен.

Танишк Абрахам се прочу миналата година, когато средствата за информация съобщиха, че 10-годишният малчуган е завършил средно училище. Лично президентът на САЩ Барак Обама поздрави детето за дипломирането му.

Момчето е родено в семейство от индийски произход в Сакраменто през 2003 г. Баща му работи като инженер и се занимава с програмно осигуряване, а майка му е ветеринарен лекар. На 4-месечна възраст Танишк е разказвал свободно събития от детски книжки. На 4 години е станал един от най-младите членове на Менса (Mensa - международна организация, обединяваща хора с висок коефициент на интелигентност), а на седем е завършил математическите курсове на Станфордския университет за надарени младежи и е преминал на домашно обучение. През 2011 г. момчето става най-младият изследовател, открил ново астрономическо тяло.

Необичайни са способностите и на сестрата на Танишк - Тиара. Тя, както и брат й, става член на Менса на 4-годишна възраст. Тиара се занимава с живопис, а творбите й са класирани на призови места в няколко специализирани конкурса. Освен това пее и е станала най-младият член на детския хор на Сакраменто.

Източник: БТА