26-годишна родилка почина в добричката болница
26-годишна родилка почина в добричката болница / Дарик Добрич

26-годишна родилка е починала в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Дарик изпълнителният директор на здравното заведение д-р Трифон Йорданов. Жената е постъпила по спешност в акушеро-гинекологичното отделение вчера, около 17.30 часа с оплаквания от маточни контракции и родилни болки.
Дежурният лекар е преценил, че се налага операция, заради състоянието на жената и тъй като е имало данни за страдание на плода. След 40 минути екипът вече е бил в операционна зала, където е извършено секцио. Операцията е преминала без отклонения от нормите и жената е била настанена в стаите за интензивно наблюдение, където има дежурен екип по всяко време на денонощието.

След 23.00 часа пациентката се оплакала от остра болка в гръдната област и е изпаднала в колапс. Веднага е повикан екип от реанимация, който в рамките на час и половина е направил всичко възможно да възстанови сърдечния ритъм и дихателната дейност на родилката, но за съжаление към 1.11 часа тя е починала.

За случая още през нощта е била информирана полицията, а рано тази сутрин  Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. Образувано е досъдебно производство.

„Близките на жената също са информирани, разбираме тяхната трагедията, персоналът на болницата също страда, защото това са непривични неща, от години не сме имали подобен случай”, коментира д-р Йорданов. По думите му причините за неприятния изход не могат да се посочат, докато не приключи разследването на случая. Той  подчерта, че всички проверяващи органи ще получат пълно съдействие от страна на болницата.

Бебето е живо, то е момиченце с тегло над 3 килограма. Родено е в нестабилно състояние, но към момента е стабилизирано, полагат се грижи за него и считаме, че ще се възстанови напълно, обясни д-р Йорданов.

Това е третото раждане за жената.