Феновете честваха по света Световния ден на „Междузвездни войни”
Феновете честваха по света Световния ден на „Междузвездни войни” / снимка: Guliver/Getty Images

От макети на космически кораби, изградени от тухлички Лего, през костюми на джедаи и маски на най-популярните герои, феновете на междугалактическата сага честваха с блясък по света неофициалния Световен ден на „Междузвездни войни”, предава Ройтерс.

Привържениците на поредицата с нетърпение очакват появата на екран на поредния епизод „Силата се пробужда”.

В Австралия ентусиастите изградиха 5-метрово копие на космическия кораб на Хан Соло с 250 000 тухлички лего. За целта бяха поканени специалисти по лего-конструкции, американците Дан и Крис Стайнингър, които са баща и син.

Денят бе отбелязан в Милано и Токио, където фенове дефилираха като популярни герои от филмовата сага като скандираха „Нека Силата бъде с теб”.

Списание „Венити феър” представи юнския си брой, в който фигурира новият злодей в поредния епизод на „Междузвездни войни” Кайло Рен, превъплътен от актьора Адам Драйвър.

Феновете бяха зарадвани и с трейлър на новата продукция, пуснат миналия месец и в който Харисън Форд отново поемаше ролята на Хан Соло. Седмият епизод на „Междузвездни войни” се очаква на екран на 18 декември, припомня агенцията.

Източник: БТА