За опит за убийство задържаха 42-годишен от Любимец
За опит за убийство задържаха 42-годишен от Любимец / Darik News, архив

42-годишен любимчанин е задържан за опит за убийство. Вчера в 11,50 часа на спешния телефон е получен сигнал за две простреляли жени в Любимец. На място веднага е изпратен автопатрул на полицейското управление-Свиленград, който установил, че на улица „Родопи" задържаният е извадил незаконно притежавана ловна пушка, 12 калибър и е стрелял по две сестри.

Според разследващите оръжието е било насочено срещу 35-годишната му съпруга, с която са в процес на развод. Двете сестри обаче, препречили пътя на изстреляните сачми, които ги ранили. 55-годишната пострадала е с наранявания в областта на десен крак, а 53-годишната й сестра - в коремната област. След инцидента извършителят избягал с лек автомобил „Фолксваген Пасат" и бе обявен за общодържавно издирване. Проведени бяха незабавни заградителни мероприятия и в полунощ, между селата Бисер и Лозен, мъжът е задържан от полицейските служители. В хода на процесуално-следствените действия е намерено и иззето оръжието на престъплението в землището на село Лозен.

Пострадалите любимчанки са настанени в МБАЛ-Хасково без опасност за живота. Стрелецът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава, информират от областна дирекция „Полиция" в Хасково.