До края на май ремонтират и отварят за движение пътя Поликраище - Елена - Майско
До края на май ремонтират и отварят за движение пътя Поликраище - Елена - Майско / снимка: АПИ

Очаква се до края на месец май да бъде възстановено движението по затворения за ремонт участък от път II-53 Поликраище – Лясковски кантон – Елена – Майско, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Преминаването по второкласната отсечка – между Мерданя и Елена, е ограничено след като в края на м. г. от проливните дъждове пропадна част от пътното платно. На обекта се извършват ремонтно-възстановителни работи след предприетите проучвателни и проектантски дейности на авариралия участък. Инвестицията е за близо 1,4 млн. лв., уточняват от АПИ.

Път II-53 свързва община Елена с областите Велико Търново и Сливен и осъществява връзката между Северна и Южна България чрез прохода Вратник. До възстановяването на движението в ремонтираната отсечка обходният маршрут е през Поликраище – Мерданя – Златарица - Златаришки кантон - Елена и обратно.

След пускането на трафика по второкласния път се предвижда изкърпване на републиканската пътна мрежа, използвана за обходен маршрут по време на ремонтно-възстановителните дейности на път II-53. С модифициран битум и фракции под налягане през месец май се предвижда да бъдат запълнени неравностите по участъка преди началото на с. Горско Ново село, до Златаришки кантон, където се осъществява връзката с път ІІ-53.