Кметът подписа първите договори за техническото обследване на жилищни сгради във Враца
Кметът подписа първите договори за техническото обследване на жилищни сгради във Враца / Община Враца

Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес подписа първите договори за архитектурно заснемане и енергийно обследване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Своите подписи под договорите сложиха и представители на фирмите-изпълнители -„ВМЛ Консулт" ЕООД, „Мултиплекс инженеринг" ЕООД, „Кодас Консултинг" ЕООД и „Билдконсулт БГ" ЕООД. На срещата присъстваха също домоуправители и представители на етажните собствености на жилищните блокове, които са одобрени за саниране - на бул. „2 юни" 70, ул. „Братя Миладинови" 10, бл. 124 в жк „Дъбника" и бл. 1 в жк „Младост".

Одобрен за саниране и стартиращото архитектурно заснемане и енергийно обследване е и бл. 54 в жк „Сениче", за който също бяха подписани договорите. „Днес слагаме истинското начало на Националната програма във Враца. Благодаря на домоуправителите и представителите на жилищните кооперации, че се хвърлихте смело и успяхте да убедите и вашите съседи. Много разчитаме на вас за това повече хора да съберат кураж, защото знаете че програмата беше натоварена и с негативизъм в началото.

Имате пълната ни подкрепа. Надявам се съвсем скоро да стигнем и до конкретното изпълнение на енергийната ефективност. Първата стъпка и то важна, разбира се, е архитектурното заснемане и енергийното обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията на Закона за устройство на територията и изготвянето на технически паспорти на тези сгради, за които подписваме договорите днес" - каза кметът инж. Николай Иванов.