Съдът остави в ареста баретата от аферата на Капитан Андреево
Съдът остави в ареста баретата от аферата на Капитан Андреево / Sofia Photo Agency, архив

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража “ по отношение на служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Драгомир Драгомиров.

Той е обвинен  за това, че  на 29 март 2015 година на бензиностанция в хасковското сeло Момково е подпомогнал  турските граждани Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч, както и Михаил Млекаров, да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност  над 24 милиона лева.

Деянието е извършено чрез използване на документи с фалшиво съдържание, а предметът на контрабандата е в големи размери и случаят е особено тежък, уточняват от съда.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Драгомиров е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.