В трепетно очакване на новото кралско бебе
В трепетно очакване на новото кралско бебе / снимка: Guliver/Getty Images

Кралските дворци във Великобритания се радват тези дни на голям приток от посетители, очакващи раждането на новия член на кралското семейство, предаде ДПА, като се позова на британски медии.

Пет любопитни факта за новото кралско бебе

В лондонска болница предстои раждането на второто дете на Кейт, херцогинята на Кеймбридж, и съпруга й принц Уилям. Бебето ще заеме четвърта позиция в линията на унаследяване на трона.

Болницата "Сейнт Мери" е обект на постоянни посещения на кралски фенове, някои от които развяват британския флаг или дрехите им са декорирани в националните цветове.

Друга туристическа дестинация е лондонската резиденция на Кейт и Мери - дворецът "Кенсингтън", рекламиран от разпространителя на билети онлайн AttractionTix.co.uk като "официалният дом на бъдещия крал, принц Джордж" и неговия брат или сестра. От началото на април с 36 на сто са се увеличили посетителите на двореца "Уиндзор", "Тауър ъв Лъндън" и други кралски обекти, заявяват от AttractionTix.co.uk пред вестник "Сънди експрес".

Букмейкърът Уилям Хил предрича, че бебето ще се появи на бял свят между 20 и 26 април. Като най-вероятно негово име сочи Алис, следвано от Елизабет и Шарлот, въпреки че кралският двор не е правил никакви изявления за пола на детето.

Представители на двора казват, че искат да се избегне "медийния хаос", съпътствал раждането на Джордж през юли 2013 година - трети в линията за унаследяване на трона, заеман сега от неговата прабаба кралица Елизабет, предаде ДПА.

Източник: БТА