Българи и чужденци посадиха живот в Ахелой
Българи и чужденци посадиха живот в Ахелой / netinfo

Десетки бургазлии, жители на София, Варна, Пловдив, Стара Загора, както и италианци, живеещи в Бургас взеха лопати и излязоха на пътя днес, въпреки дъжда. Те станаха част от каузата „Посади дърво, подари живот". С общи усилия на деца и възрастни отсечката от пътя за Слънчев бряг, край Ахелой вече ще е по-зелена. Доброволците, организирани чрез социалната мрежа от Наташа Чакърова, заедно с децата си засадиха по едно дърво, не защото това е най-важното, което трябва да се направи в живота, а защото искат да подарят живот.
Инициативата, зад която застана кметството на Ахелой, стартира точно в 11:00 часа там.
Целта на кампанията беше всички, които искат да бъдат разпознавани като хора, които ги е грижа за бъдещето на децата, земята и живота да дадат своя дан за природата, засаждайки по едно дърво. Организаторите от „Творческо развитие на личността" бяха осигурили за всички желаещи подготвени за засаждане дръвчета, кипарис от вида Западна туя, а от кметството на Ахелой им раздадоха лопати.
Домакин на събитието беше кметството на Ахелой, което пое отговорността да полага необходимите грижи за отглеждане на посадените дръвчета. Този вид кипарис е подходящ за отглеждане при нашите климатични условия. Има 40 см. годишен прираст и живее 250 години.