Кейт Уинслет не спира да се учи как да играе
Кейт Уинслет не спира да се учи как да играе / снимка: Guliver/Getty Images

Кейт Уинслет е носителка на многобройни награди по време на своята 20-годишна кариера, но звездата от „Титаник” все пак не мисли, че е постигнала най-доброто в актьорското си майсторство, пише агенция Ройтерс.

36-годишната актриса има зад гърба си 6 номинации за „Оскар” и е известна освен с блокбастъра „Титаник”, с блестящите си изпълнения в „Пътят на промените”, в „Разум и чувства”, в „Четецът”, за който бе удостоена с „Оскар” и в много други
продукции.

„Аз не мисля, че всеки път играя много добре”, довери Уинслет в интервю пред Ройтерс. Тя има предвид и новата си изява в лентата „Малки бъркотии”, в която се превъплъщава в озеленител на градините на двореца Версай по времето на Луи XIV. „В някои епизоди, които гледах, си казах, че някои неща бих могла да изиграя много по-добре. Но с актьорите това често се случва. И това е добре, защото по този начин никога не спираш да се учиш и да експериментираш”, споделя актрисата.

Уинслет е родена в град Рединг в семейство на актьори. Тя започва да играе от 11-годишна възраст, но не е завършила театрален институт. Кейт се усъвършенствала на снимачната площадка, като се възползвала от съветите на колегите си. Някои от тях й казали винаги да бъде крайно честна със зрителя и това много й помогнало.

„Най-големият риск в нашата професия се състои в това, че трябва да убедиш другите, че си някой друг. А подобна трансформация понякога е доста трудна”, заяви актрисата.

Уинслет играе с екранния си партньор Алън Рикман от „Разум и чувства” в новата историческа лента „Малки бъркотии”, която дебютира по екраните в петък, припомня агенцията.

Източник: БТА