Събират стари електроуреди
Събират стари електроуреди / Дарик Добрич

Утре ще се състои първата за тази година акция за събиране на старо електрическо и електронно оборудване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника.

На няколко места в града за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил, където могат да се предадат безвъзмездно ненужни електроуреди. От 09.30 до 10.30 часа автомобилът ще бъде в кв."Рилци" - пред читалището; от 11.00 до 12.00 часа на паркинга на пл. „Свобода"; 12.30 - 13.30 ч. в ЖК „Добротица" - паркинга пред бл. 14 (старото обръщало на тролеите по ул.„Батовска"); 14.00 - 15.00 ч. в ЖК „Дружба" 1 - зад бензиностанция „Лукойл" и от 15.30 до 16.30 ч. в кв. „Балик" - старото обръщало.

Инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции в Добрич. По предварителна заявка на зеления телефон на общината, компанията за рециклиране ще изпрати транспорт до подадените адреси, за да прибере ненужната техника от офисите.