Младежи от ГЕРБ посещават културно-исторически паметници в Добруджа
Младежи от ГЕРБ посещават културно-исторически паметници в Добруджа / Дарик Добрич

Няколко структури на Младежи ГЕРБ ще се съберат на пътуваща академия в Добричко. Тя е под наслов „Историческата памет - национална гордост" и е посветена на 18 април - Международен ден на културно-историческото наследство обявен от ЮНЕСКО през 1983 г. Представители на Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Добрич ще се съберат в региона на 18 и 19 април.

Целта на академията е да се представи разнообразното добруджанско културно наследство и усилията, които са необходими за неговото опазване и защита. Младежите ще посетят малко познати исторически забележителности в област Добрич. Програмата започва от Регионалния исторически музей в събота в 10.00 ч. и ще продължи с посещение на Дуранкулашкото езеро, Фара на Шабла, Археологическия резерват „Яйлата" и ще завърши вечерта с посещение на Историческия музей в Каварна. От 18.30 ч. в града ще се проведе и отчетно-изборното събрание на МГЕРБ - Добрич.

На следващия ден пътуващата академия продължава в Балчик - с беседи в античния храм на богиня Кибела и античната средновековна крепост в кв.„Хоризонт". Инициативата ще завърши с презентации на културно-исторически обекти от гостуващите области.