Половината британки съжаляват за първия си секс
Половината британки съжаляват за първия си секс / Thinkstock/Getty Images

Половината от жените във Великобритания съжаляват за първия път, когато са правили секс, докато при момчетата съжалението е обзело само един на всеки петима души. Такива са резултатите от най-задълбоченото проучване за това какво се случва в спалните на британците.

Резултатите показват, че момичетата губят девствеността си при различни обстоятелства, но това, което го обединява, е, че повечето съжаляват, че са го направили.

Първият въпрос, на който учените потърсили отговор е "На колко години бяхте?". Оказва се, че годините, на които британците се разделят с невинността си са в двете крайности - или твърде млади или твърде закъснели.

Все пак средностатистическият човек на Острова прави секс за първи път на 16 години. Статистиката при по-възрастните поколения показва, че хората стават сексуално активни все по-рано. Като цяло през 80-те години хората са губили девствеността си средно на 18 години, а жените чакали до 19 .

През 50-те години секс на 16 години са правили едва всеки седми и всяка десета жена. Цифрата сега е всеки трети. Но колко от тези хора са изпитали съжаление след това?

Искрящо бели чаршафи и нежно докосване от сродната душа или неудобен и непохватен пиянски опит в задната стаичка по време на купон? Оказва се, че 42% от жените и само 20% от мъжете са съжалявали след първия си път. Причините за разкаянието също са различни. 22 на сто от анкетираните жени чувствали натиск от страна на партньора, за разлика от 7 на сто от момчетата, които се чувствали принудени от приятелката си. 16% съжаляват, защото са били пияни, а 20 на сто признават, че са го направили с напълно непознат.

Източник: БГНЕС