Майкъл Джексън и Ал Кайда тормозели Ръсел Кроу
Майкъл Джексън и Ал Кайда тормозели Ръсел Кроу / Guliver/Getty Images

Актьорът и режисьор Ръсел Кроу е разказал, че най-тежкият период в кариерата му са били първите няколко години, след като е получил Оскар за участието си във филма "Гладиатор". Тогава той се запознал с някои неприятни страни на славата, като преследване от страна на Майкъл Джексън и заплахи от Ал Кайда, съобщи в. "Гардиън".

"В продължение на две или три години бях тормозен от Майкъл Джексън. Не се познавах с него, дори никога не го бях срещал, но той по някакъв начин бе разбрал под какво име се настанявам в хотели и непрекъснато ми звънеше. Където и да отидех, той ми се обаждаше и ме питаше дали мистър или мисис Уол са там, а след това започваше да се шегува, че ако няма никой от семейство Уол, кой тогава се грижи за дома?", разказва Кроу.

По думите на артиста през 2001 година от Ал Кайда са го заплашвали с отвличане. През следващите две години няколко агенти на ФБР са съпровождали навсякъде Кроу, тъй като у мнозина се създало впечатлението, че той е обсебен от собствената си безопасност.

Ръсел Кроу бе обявен за най-високоплатения актьор през 2014 година, през която е спечелил 82 милиона долара.

Източник: БТА