Мъжете, които са добри любовници и са склонни да простят изневяра
Мъжете, които са добри любовници и са склонни да простят изневяра / Thinkstock/Getty Images

Скромните и стеснителни мъже са по-добри любовници и по-дълго съхраняват връзката си с партньорката, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Сексуалният темперамент според зодията

Изследователи от университета в Южен Тексас провели експерименти с 459 студентки. Те били най-удовлетворени от връзките си, когато партньорите им проявявали скромност и не били с раздуто его. В тестовете били включени въпроси за това дали са били душевно наранявани от любимия през последните два месеца. Те трябвало да им дадат оценка за скромността им.

Най-уверените и най-срамежливите любовници в Европа

Най-добре били оценени стеснителните мъже, защото те се оказвали и най-благородни, когато трябва да се прости изневяра. Скромните и алтруистични люде инвестирали много повече време в близкия човек до себе си и това правело любовното изживяване много по-силно.

Ревнивците се справят по-добрe в секса

Предишно изследване на учени от Нотингамския университет пък установи, че мъжете алтруисти са по-атрактивни за дамите и имат по-големи шансове да предадат гените си на следващото поколение.

Цветът на бельото издава сексуалния темперамент

Лошата новина за скромните и стеснителните в случая е, че те е най-вероятно да не бъдат оценени в службата. Според проучване на Шефилдския университет приятните и смирени служители по-рядко получават повишение на заплатите и високи постове, отколкото по-наперените им колеги, пише изданието.

Източник: БТА