Ивайло Константинов даде „жълт картон на съветниците на ГЕРБ гласували „за поставянето на бариера при частната болница
Ивайло Константинов даде „жълт картон на съветниците на ГЕРБ гласували „за поставянето на бариера при частната болница / Маргарита Петрова, Дарик
Ивайло Константинов вдигна жълт картон на съветниците от ГЕРБ в Дупница
78922
Ивайло Константинов вдигна жълт картон на съветниците от ГЕРБ в Дупница
  • Ивайло Константинов вдигна жълт картон на съветниците от ГЕРБ в Дупница

Ивайло Константинов даде „жълт картон" на всички общински съветници на ГЕРБ гласували „за" поставянето на бариера при частната болница. Тези съветници най-вероятно няма да попаднат в листата за общински съветници за предстоящите избори. Ивайло Константинов заяви, че докладната е незаконосъобразно съставена и внесена, тъй като не може улица да бъде с ограничен достъп.

На събранието преди сесията съветниците от ГЕРБ са се обединили около идеята, че тази докладна не трябва да бъде подкрепена, на заседанието обаче се случи точно обратното. Общинските съветници гласували „за" ще трябва да обяснят това свое решение и действие. Ивайло Константинов призова областният управител да разгледа много внимателно докладната от юридическа гледна точка.

Председателят на ГЕРБ Дупница ще внесе сигнал до Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси дали е конфликт на интереси гласуването и включването в дискусия по докладната за бариерата на двама общински съветници, визирайки д-р Матей Попниколов и председателя на ОС Костадин Костадинов.

„Ние не можем да бъдем и никога не трябва да бъдем и няма да бъдем част от статуквото „дупнишки модел" и от беззаконията, които са се вършат в държавата и в Дупница", заяви Константинов.

Бариера при частната болница беше монтирана преди няколко седмици. Проверка на община Дупница установи, че тя е незаконна и дори беше съставен акт на ръководството на болницата.