Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа
Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа / снимка: БГНЕС
Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа
78916
Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа
  • Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа

Премиерът Бойко Борисов даде заявка да управлява страната до 2037-ма година, когато ще завърши изпълнението на предложената пенсионна реформа. По време на представянето на мерките за подобряване на пенсионната система Борисов обяви, че ще търси подкрепа за реформата сред депутатите от ГЕРБ, и анонсира предстоящи реформи.

Калфин предвижда плавно увеличаване на вноските за пенсия и безработица

„Така че се надявам дълги години да служим, докато изпълним цялата пенсионна реформа да стане факт, а оттук нататък това са теми - преди няколко дни с Москов за здравната реформа, сега пенсионната реформа. Реформа в сектор сигурност - това е огромна реформа, която се прави. Снощи се съвещавахме и я приехме, може би утре ще излезе антикорупционната стратегия на сайта на Министерския съвет, за да има седмица време да се запознаят партньорите и всички останали. Виждате за няколко месеца сглобени министерства от хора, които до вчера не само че не са се познавали, били са политически опоненти и пак ще бъдат политически опоненти - много е трудно да се работи в такава среда, но проявяваме максимално разбиране", коментира министър-председателят.

Калфин: Неминуемо ще се върви към вдигане на възрастта и вноските за пенсия

Премиерът постави отлична оценка на работата на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин за работата му от началото на мандата.