Вокалният педагог на X Factor с дебютен клип и авторско парче
Вокалният педагог на X Factor с дебютен клип и авторско парче / X Factor

Сантиментът в песента „На баща ми" се оказва решаваща крачка за кариерата на чаровната изпълнителка

Вокалният педагог от X Factor - Искра Милкова, засне първото си видео към авторско парче. Песента „На баща ми" е обмисляна дълго време. Самата Искра признава, че е имала огромното желание да създаде тази песен, но не е вярвала, че може да пише музика и текстове.

„През всичките години съм живяла с убеждението, че да пишеш песни е призвание и талант само на определени хора и дори не опитвах. Един специализиран лагер в Полша, миналата година, обаче промени изцяло нагласата ми. След като се върнах, седнах зад пианото и започнах да опитвам, докато не се появи „На баща ми" (но на английски език) - коментира усмихнатата Искра, която не спира да търси нови предизвикателства в полето на музиката.

Талантливата изпълнителка е доказателство, че съвкупността от талант и харизма намират удовлетворение не само под светлините на прожекторите, но и в много други възможности, които музиката предлага..След завършването на Музикалната Академия, тя става солист на група The Dreamers, с която пътува в продължение на години в Германия, Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Латвия и Дания. След като се прибира у дома, Искра продължава да участва в различни проекти и успоредно решава да се отправи към друго предизвикателство, като открива свое вокално студио.

„Събраните средства от концертите, които организираме на около 3 месеца, даряваме за благотворителност и така ще е и занапред!" категорична е неуморимата дама. Срещата й с музикалният продуцент Дони, който оценява професионализма й, я прави главно действащо лице заедно със Саня Армутлиева в подготовката на момичетата от X Factor.

Дебютното видео на Искра неслучайно е свързано с песента „На баща ми". Младата певица губи баща си в ранното детство, но през годините образът остава все така ярък в душата й, докато не намира израз в музиката. „Баща ми е много специален човек за мен. Майка ми винаги казваше, че той ме закриля и ще е винаги около мен. Неслучайно песента, посветена на него, е и нова крачка в развитието ми на българската сцена", споделя Искра вълнението от сингъла и предстоящото видео.

Вокалният педагог на X Factor с дебютен клип и авторско парче
netinfo