Кръгла маса за безопасността на движението по пътищата
Кръгла маса за безопасността на движението по пътищата / Община Габрово

Община Габрово беше домакин на кръгла маса на тема „Безопасността на движение по пътищата: Споделена отговорност между бизнеса и институциите”. Тя се състоя на 27 март в Ритуалната зала по инициатива на Интертек, една от организациите, извършващи сертификация на системи за управление по ISO. Събитието беше открито от заместник-кмета инж. Климент Кунев и целеше да насърчи диалога между институциите и бизнеса като подкрепи съвместните действия за намаляване на пътните инциденти.

Специален гост беше Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДП). Той представи „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движение по пътищата в Република България за периода 2011-2020г.“, резултатите до 2014 г. и мерките за подобряване на пътно-транспортната обстановка.

Участие в кръглата маса взеха заместник областният управител Добромир Валачев, секретарят на Община Габрово Полина Тихова, членовете на Общинската комисия по безопасност на движението и на Комисията по транспорт и комунални дейности към Общински съвет-Габрово, представители на „Пътна полиция“ и РУП Габрово, комисар Георги Русинов - директор на ОД ПБЗН Габрово, представители на Общински пъртнически транспорт, ОП „Благоустрояване“, общинска администрация, бизнеса и медиите.

По време на дискусията се обсъди изпълнението на мерките, предвидени в Националната стратегия, както и различни инициативи, насочени към реализиране на нейните цели. Бяха представени добри практики и международно утвърденият стандарт ISO 39001:2012 за управление на безопасността на движение по пътищата.

Източник: Община Габрово