Времето
Времето / netinfo

Ще е предимно облачно, с валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността от запад ще се разкъса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните 11-16, в североизточните райони ще са с 2-3 градуса по-ниски, съобщават от НИМХ-БАН.

По Черноморието ще е облачно, на места по северното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира предимно от юг. Максимални температури между 11-13. Температурата на морската вода 8-9 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1700 метра слаб сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5, на 2000 метра - около 1 градус.

В понеделник преди обяд ще има временно намаление на облачността, но от запад тя отново бързо ще се увеличи и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали. Минималните температури ще са малко по-ниски, предимно между 2 и 7 градуса, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 13 и 18 градуса. Във вторник ще се усили вятърът от запад-северозапад, по-съществено в Дунавската равнина. Облачността от запад бързо ще намалее до предимно слънчево, но сутринта в източните райони все още ще има превалявания. Температурите ще се повишат още малко.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg