Над 20% от британските студенти работят в секс индустрията
Над 20% от британските студенти работят в секс индустрията / снимка: Guliver/Getty Images

Близо четвърт британски студенти са работили в секс индустрията, за да спечелят пари за следването си и въобще за живота.

Секс за пари или търговски секс са правили 22% от студентите, като всеки 20-ти от тях не просто е завършвал висшето си образование, но и претендира за научна степен.

Мъжете по-често са въвлечени в секс индустрията от жените, пише в статия за проучването, публикувана на сайта на проекта. Участниците печелили не само с проституция, но и със секс по телефона, ескорт услуги, еротични танци.

В действителност и момчетата, и момичетата са предпочитали да се специализират в действия, които не са свързани със сексуален контакт.

39% от участниците са избрали търговския секс, за да облекчат изплащането на кредита, взет за обучението им, а 45% са разчитали изцяло да си изплатят кредита. Над половината от участниците са отбелязали, че се нуждаели от пари и за насъщни разходи, а 64% искали да водят начин на живот, който изисквал по-високо равнище на разходи.

Повечето пазят в тайна секс търговията си, опасявайки се, че ще бъдат порицани и осъдени от семействата и приятелите си.

Източник: БГНЕС